MANUELE THERAPIE

DE KLACHTEN

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek;

DE BEHANDELING

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds de houding en bewegingen te verbeteren. De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die op de gewrichten kunnen worden toegepast. De effecten zijn vaak direct merkbaar door een toename van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van instructies, adviezen en het bieden van begeleiding ten aanzien van gezond bewegen.

Manuele therapie wordt vaak geassocieerd met ‘kraken’ of het manipuleren van gewrichten en/of de wervelkolom. Manipulaties behoren tot één van de mogelijke behandeltechnieken. Kenmerkend aan het Maitland-Concept is dat er veelal ook mobiliserende technieken worden toegepast en wanneer duidelijk geïndiceerd worden in overleg ook manipulaties toegepast.

MEER INFORMATIE

Klik hier voor uitgebreidere informatie over manuele therapie op de site van de NVMT (Nederlandse Vereniging voor manuele Therapie) waarbij wij zijn aangesloten.

Voor meer informatie over het Maitland-Concept kunt u hier klikken.